Main content

Onlinevoorstelling jaarverslag 2020-2021 'Het wachten moe'

17.11.2021
banner het wachten moe
‘Het wachten moe’. Dat is de titel van het nieuwe jaarverslag van het Kinderrechtencommissariaat. Een verslag over de invloed van wachten op het welzijn en de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Wachten op gepaste hulp, op gepast onderwijs, op een beslissing in hun procedure. Met noodkreten van kinderen en jongeren die door al dat wachten niet tot hun rechten komen.

Het leven van kinderen en jongeren staat niet stil. Duizenden jongeren wachten op hulp. Door corona moesten ze vaak nog langer wachten. Dat valt niet meer uit te leggen aan die kinderen, jongeren en hun ouders.

Onlinevoorstelling 'Het wachten moe'

Het Kinderrechtencommissariaat stelde het jaarverslag 'Het wachten moe' voor op de onlinevoorstelling van woensdag 17 november 2021.
>> Herbekijk de onlinevoorstelling van Het wachten moe, Jaarverslag 2020-2021

Reageer op twitter @KRcommissaris #hetwachtentoe #KRCjv21 #kinderrechten #jaarverslag

Jaarverslag 2020-2021

Het nieuwste jaarverslag  Jaarverslag 2020-2021  (6.35 MB) 'Het wachten moe' is een verslag over de invloed van wachten op het welzijn en de ontwikkeling van kinderen en jongeren.  

(6.35 MB)

Persbericht: Jongeren en kinderen zijn het wachten moe. Kinderrechtencommissaris stelt nieuw jaarverslag voor. (287.37 kB)

Bekijk ook hier de volledige reportage over leerlingenvervoer voor kinderen in het buitengewoon onderwijs. Pilootprojecten werken op maat van de kinderen en hun gezinnen. In deze reportage tonen we twee oplossingen: het gebruik van collectieve opstapplaatsen in combinatie met buitenschoolse kinderopvang, en de mobiliteitscoach.

 

Voorbeeld niet beschikbaar
Voorbeeld niet beschikbaar
Cover van het Jaarverslag 2020-2021 van het Kinderrechtencommissariaat