Werelddag verzet tegen armoede

Armoede en sociaal beleid

Op 17 oktober, is het Werelddag van het Verzet tegen Armoede. In Vlaanderen leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Dat zijn meer dan 100.000 kinderen van wie de rechten worden geschonden. Wij vragen Vlaanderen om beter in te spelen op de noden van de meest kwetsbare gezinnen. 

In ons memorandum vragen we om kinderen maximaal te beschermen tegen armoede.

Nieuws

Leefmilieu en klimaat
Armoede en sociaal beleid
Kinderrechten

Rechtvaardige transitie en mensenrechten

Klimaat en milieu zijn kinderrechtenkwesties en mensenrechtenkwesties. Daarom werkten we samen met het Federaal Instituut voor de Rechten van de Mens (FIRM), het interfederaal Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting, het interfederaal Gelijkekansencentrum (Unia), het Federaal Migratiecentrum (Myria) en de Délégué général aux droits de l'enfant (DGDE) aan een advies over de rechtvaardige transitie.
Lees meer Lees meer
Vlaams beleid
Armoede en sociaal beleid
Kinderrechten

Armoede structureel aanpakken, vraagt samenwerking op alle niveaus

Op 25 oktober 2022 zitten alle ministers voor armoedebestrijding van België na 9 jaar nog eens samen op een interministeriële conferentie. Armoede structureel aanpakken kan alleen door op de verschillende niveaus samen te werken. Meer dan 1 op 5 kinderen in België groeit op in armoede, dat is onaanvaardbaar. Ook wij bundelden de krachten, met de verschillende armoede- en kinderrechtenorganisaties in ons land, en schreven de ministers een brief met onze aanbevelingen.
Lees meer Lees meer